(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada egri chiziqlar, ularning egriligi va burilmaliligi tushunchalari chuqur ilmiy asosda yoritilgan. Egri chiziqlarning asosiy turlari — parabola, ellips va giperbola — ularning analitik tenglamalari bilan birga tahlil qilinadi. Egrilik tushunchasi orqali chiziqning qanchalik darajada egilganligi matematik hosilalar yordamida ifodalanishi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, burilmalilik tushunchasi Frenet formulalari asosida tushuntirilib, uning geometrik va fizik mazmuni ochib beriladi. Maqolada egrilik va burilmalilik o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik alohida tahlil qilinib, bu tushunchalarning geometriya, fizika, muhandislik va arxitektura sohalaridagi amaliy qo‘llanilishi misollar orqali asoslab beriladi. Bundan tashqari, kelajakdagi ilmiy tadqiqotlar yo‘nalishlari va ushbu mavzuning zamonaviy fan va texnologiyalardagi ahamiyati ham yoritilgan.