(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning inson hayotidagi o‘rni, axborot almashinuvi, ta’lim, kasbiy rivojlanish va ijtimoiy munosabatlarga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ulardan me’yoridan ortiq foydalanish natijasida yuzaga keladigan psixologik zo‘riqish, vaqt isrofi, axborot xavfsizligi va real muloqotning susayishi kabi muammolar yoritiladi. Maqolada ijtimoiy tarmoqlardan oqilona foydalanish shaxsiy kamolot va jamiyat taraqqiyotiga xizmat qilishi, raqamli madaniyat yetishmasa esa salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkinligi asoslanadi.