(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada "Ikkinchi muallim" deb nom qozongan buyuk bobomiz Abu Nasr Farobiyning ilmiy merosi va uning bugungi kungi fikrlash tarzimizga ko‘rsatgan ta’siri haqida so‘z boradi. Olimning mantiq, falsafa va odob-axloq haqidagi qarashlari hozirgi zamon ilmi bilan solishtirilgan. Shuningdek, Farobiyning komil inson va adolatli jamiyat haqidagi orzulari bugungi yoshlar tarbiyasida qanchalik muhimligi tahlil qilingan.