(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada endemik kasalliklarning kelib chiqish sabablari, ularning tarqalishiga ta’sir etuvchi tabiiy, ekologik va ijtimoiy omillar tahlil qilingan. Shuningdek, endemik kasalliklarning oldini olishda gigiyenik chora-tadbirlarning ahamiyati, xususan suv, ovqatlanish, shaxsiy gigiyena va sanitariya nazoratining o‘rni keng yoritilgan. Aholi salomatligini saqlash va kasalliklarni kamaytirishda profilaktik tadbirlarning samaradorligi asoslab berilgan.