(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mahsulot tannarxini buyurtmali kosting (Job Order Costing) tizimi asosida hisoblashning nazariy asoslari va amaliy jihatlari o’rganilgan. Tadqiqot jarayonida "YASAFI BOOKLAB" mas’uliyati cheklangan jamiyati misolida buyurtmali kosting tizimining qo’llanilishi tahlil qilingan, xarajatlarni guruhlash mexanizmi va tannarxni shakllantirish jarayoni yoritilgan. Maqolada shuningdek, mavjud tizimning kamchiliklari aniqlanib, uni takomillashtirish bo’yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.