(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Pedagogik faoliyatda xulq-atvor va nerv tizimi o’qituvchining kasbiy samaradorligini belgilovchi muhim omillardan biridir. Insonning nerv tizimi uning hissiy holati, stressga chidamliligi, diqqatni jamlash qobiliyati va muomala madaniyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shu bilan birga, xulq-atvor pedagogning o‘quvchilar bilan munosabat o‘rnatishi, tarbiyaviy ta’sir ko‘rsatishi va ta’lim jarayonini samarali tashkil etishida asosiy rol o‘ynaydi. Ushbu mavzuda pedagog faoliyatida nerv tizimi xususiyatlari va xulq-atvor shakllarining o‘zaro bog‘liqligi, ularning ta’lim sifatiga ta’siri hamda ijobiy pedagogik muhitni shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi.