(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada braziliyalik yozuvchi Paulo Coelhoning “The Alchemist” asarida orzu va taqdir g‘oyalarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Asarda insonning o‘z orzulariga erishish yo‘lida duch keladigan sinovlari, ichki kurashlari va taqdir bilan bog‘liq qarashlari yoritiladi. Shuningdek, asarda “Shaxsiy afsona” (Personal Legend) tushunchasi orqali insonning hayotdagi maqsadi va unga erishish zarurati ochib beriladi. Tadqiqot natijasida asar orzu va taqdir o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni ifodalovchi muhim falsafiy manba ekanligi aniqlanadi.