(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz adabiyotining buyuk namoyandasi Villiam Shekspir uslubining o‘ziga xos jihatlari lingvistik va adabiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Shekspir asarlarida qo‘llangan badiiy vositalar, metaforalar, dramatik konfliktlar hamda til boyligi o‘rganiladi. Shuningdek, uning uslubida inson ruhiyati, ijtimoiy muammolar va universal qadriyatlarning aks etishi yoritiladi. Tadqiqot natijasida Shekspir uslubi jahon adabiyotining rivojiga katta ta’sir ko‘rsatganligi aniqlanadi.