(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalari va ularning ekologiyaga ta’siri tahlil qilingan. An’anaviy energiya resurslaridan foydalanish natijasida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar, jumladan atmosfera ifloslanishi, global isish va tabiiy resurslarning kamayishi kabi masalalar yoritilgan. Shuningdek, quyosh, shamol, suv va boshqa qayta tiklanuvchi energiya turlarining afzalliklari hamda ularning atrof-muhitni muhofaza qilishdagi roli ko‘rib chiqilgan. Maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalarining barqaror rivojlanishdagi ahamiyati va kelajak istiqbollari ham tahlil qilingan. O‘zbekistonda ushbu sohani rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar ham qisqacha yoritilgan. Umuman olganda, qayta tiklanuvchi energiyaga o‘tish ekologik xavfsizlikni ta’minlashda muhim yo‘nalishlardan biri ekanligi asoslab berilgan.