(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy turizm sanoatida yashil iqtisodiyot tamoyillarini joriy etishning nazariy-uslubiy asoslari va amaliy ahamiyati tadqiq etilgan. Muallif turizm sohasining barqaror rivojlanishida resurs tejamkor texnologiyalar, ekologik innovatsiyalar va "yashil" investitsiyalarning rolini tahlil qiladi. Shuningdek, maqolada turistik maskanlarning ekologik barqarorligini baholash mezonlari va sohani raqamlashtirish orqali atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish masalalari yoritilgan.