(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirish jarayonining psixologik mexanizmlari va pedagogik yondashuvlari tahlil qilinadi. Kasb tanlashda shaxsning individual xususiyatlari, qiziqishlari, qobiliyatlari va motivatsiyasining o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ta’lim muassasalarida kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etishning zamonaviy usullari, pedagogik texnologiyalar hamda psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimi ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘quvchilarning ongli ravishda kasb tanlashiga ko‘maklashuvchi omillar va bu jarayonda psixolog hamda o‘qituvchilarning hamkorligi muhimligi asoslab berilgan.