(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida keng qo‘llanilayotgan STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvining nazariy asoslari, mazmuni va amaliy ahamiyati yoritilgan. STEAM ta’limi tabiiy fanlar, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika fanlarini o‘zaro uyg‘unlashtirish orqali o‘quvchilarda fanlararo bilimlarni shakllantirishga qaratilgan innovatsion ta’lim modeli sifatida talqin etiladi Maqolada STEAM yondashuvining an’anaviy ta’limdan farqli jihatlari, xususan, o‘quv jarayonida nazariy bilimlardan ko‘ra amaliy faoliyatga, loyiha asosida o‘qitishga va muammoli vaziyatlarni hal qilishga katta e’tibor qaratilishi asoslab berilgan. Shuningdek, ushbu yondashuv o‘quvchilarda tanqidiy va mantiqiy fikrlash, ijodkorlik, mustaqil qaror qabul qilish, jamoada ishlash hamda zamonaviy axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishi ta’kidlangan.