(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Afg‘oniston qishloq xo‘jaligi mamlakat iqtisodiyotidagi asosiy sohalardan biri bo‘lib, yalpi ichki mahsulotning (YIM) taxminan 25-30 foizini tashkil etadi va aholining 60 foizdan ortig‘ini ish bilan ta’minlaydi. Qishloq xo‘jaligi uchta asosiy tarmoqqa bo‘linadi: dehqonchilik (ziroatchilik), bog‘dorchilik va chorvachilik. Har bir tarmoq o‘ziga xos iqtisodiy tuzilma va xususiyatlarga ega bo‘lib, mamlakatning ichki va tashqi bozorlarida muhim rol o‘ynaydi. Quyida ushbu tarmoqlarning iqtisodiy tuzilmasi va xususiyatlari oddiy matn shaklida yoritiladi.