(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada energiya tejamkor binolarning shakllanish tarixi, ularning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati hamda ushbu sohaning ilmiy asoslarini yaratgan mashhur olimlar va tadqiqotchilarning faoliyati yoritiladi. Maqola zamonaviy ekologik qurilishning o‘tmishi va kelajagiga nazar tashlaydi.