(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ishdan asosiy maqsad peregonlarda yuk poyezdlari harakat tezliklarini me’yorlashda samarasiz vaqt yo‘qotishlari parametrini kiritishni asoslashdan iborat. Temir yo‘l uchastkasida poyezdlar harakat tezliklari, bir ikki yo‘lli peregon o‘tkazish qobiliyati kabi ko‘rsatkichlar tizimli tahlil qilindi. Yuk poyezdlari harakat tezliklarini me’yorlashda samarasiz vaqt yo‘qotishlari parametrini kiritishni sxematik ko‘rinishi va matematik ifodasi ishlab chiqildi. Temir yo‘l uchastkalarida tashish qobiliyatini oshirish ishlarini doimiy tahlil qilish, samarasiz vaqt yo‘qotishlarni aniqlash va ularni kompleks baholash imkoniyati yaratildi.