(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada kimyo fanini o‘qitish jarayonida mustaqil ta’limni shakllantirishning pedagogik va didaktik ahamiyati tahlil qilinadi. Mustaqil ta’lim o‘quvchilarning bilimlarni chuqur o‘zlashtirishi, ijodiy fikrlashi va muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida o‘qituvchining yo‘naltiruvchi roli va o‘quvchining faol subyekt sifatidagi ishtiroki mustaqil ta’lim orqali mustahkamlanishi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot davomida kimyo fanini o‘qitishda mustaqil ishlarni tashkil etish usullari, interfaol metodlar va axborot texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari yoritiladi.