(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada buyuk qomusiy olim Abu Rayhon Beruniyning jahon ilmfani rivojiga qo‘shgan ulkan hissasi, xususan, uning tilshunoslik, madaniyatshunoslik va pedagogik qarashlari tahlil qilinadi. Olimning “Osorul-boqiya” va “Hindiston” asarlari misolida tillarni o‘rganish va o‘zga xalqlar madaniyatini hurmat qilish tamoyillari zamonaviy talaba nigohi bilan yoritilgan.