(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda mustaqillik va iroda sifatlarining shakllanish jarayoni, ularning psixologik-pedagogik xususiyatlari hamda ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, bolalarda mustaqil fikrlash, mas’uliyatni his etish, maqsad sari intilish, qiyinchiliklarni yenga olish kabi irodaviy sifatlarni rivojlantirish usullari tahlil qilingan. Oila, maktab va ijtimoiy muhitning bolaning iroda hamda mustaqilligini shakllantirishdagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.