(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada animalistik frazeologizmlarning semantik xususiyatlari va ularning tarjima jarayonida aks etishi batafsil tahlil qilinadi. Ayniqsa, uy hayvonlari asosidagi frazeologizmlar misolida obrazlilik, ekspressivlik va milliy-madaniy xususiyatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tarjimada ekvivalentlik muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritiladi.