(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining surdotarjimonlik sohasiga ta’siri va ularning inson surdotarjimonini to‘liq o‘rnini bosa olish imkoniyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosidagi nutqni matnga aylantirish, imo-ishora tilini aniqlash va avtomatik tarjima tizimlarining inklyuziv ta’limdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, surdotarjimonning pedagogik, psixologik va ijtimoiy funksiyalari hamda ularni sun’iy intellekt bilan solishtirish asosida muhim xulosalar beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sun’iy intellekt texnologiyalari surdotarjimonlik jarayonini yengillashtiradi, ammo inson surdotarjimonini to‘liq almashtira olmaydi.