(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада жисмоний тарбия ва спорт соҳасида педагогик инновaтциялардан самарали фойдаланишнинг назарий ва амалий жиҳатлари таҳлил қилинган. Замонавий таълим тизимида спорт педагогларининг касбий маҳорати, инновaтцион технологиялардан фойдаланиш даражаси ҳамда талабаларнинг жисмоний тайёргарлигини оширишда қўлланиладиган усуллар кенг ёритилган. Шунингдек, мақолада таълим жараёнида рақамли технологиялар, интерактив методлар ва мотивatsiон ёндашувларнинг аҳамияти, спорт таълимидаги муаммолар ва уларнинг ечимлари ҳақида фикр юритилган. Мақола олий таълим муассасалари, спорт мактаблари ва жисмоний тарбия соҳасида фаолият юритаётган педагоглар учун мўлжалланган.