(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola maktabgacha ta’lim tashkilotlarida direktor faoliyatining muhim jihati sifatida tarbiyachilar orasida liderlik kompetensiyalarini shakllantirish va ularni rivojlantirish jarayonining rejalashtirilishi, tashkiliy jihatlari hamda natijadorligini ta’minlash masalalariga bag’ishlangan. Liderlik kompetensiyalarining ahamiyati, ularni shakllantirishda zamonaviy yondashuvlar, direktorning boshqaruvdagi o‘rni, shuningdek, tarbiyachilarning o‘zini namoyon qilishi uchun zarur sharoitlarni yaratish nuqtai nazaridan tahlil etilgan. Maqolada ilmiy asoslangan yondashuvlar, ilg‘or xorijiy tajribalar va amaliy natijalarga e’tibor qaratiladi. Xulosalar qismida esa tarbiyachilar orasida liderlik kompetensiyalarini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar keltirilgan.