(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligida sintaktik hodisa hisoblangan inversiya, uning turlari va gapda so‘z tartibining o‘zgarishi natijasida yuzaga keladigan semantik-stilistik o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Inversiyaning badiiy nutqdagi o‘rni, mantiqiy urg‘u va emotsionallikni ifodalashdagi ahamiyati nazariy manbalar asosida yoritib berilgan.