(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Xorazmshohlar davlati va uning siyosiy boshqaruv tizimi tarixiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Unda davlatning shakllanishi, siyosiy tuzilmasi, markaziy va mahalliy boshqaruv organlari hamda hukmdorlarning davlat boshqaruvidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, Xorazmshohlar davrida mavjud bo‘lgan boshqaruv tizimining o‘ziga xos xususiyatlari, harbiy-siyosiy islohotlar va ularning davlat mustahkamligiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqola Xorazmshohlar davlatining o‘rta asrlar Markaziy Osiyo davlatchiligi tarixidagi ahamiyatini ochib berishga qaratilgan.