(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati, o‘quvchilarning bilim olish faoliyatini faollashtirishdagi o‘rni hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Interfaol metodlar orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muloqot qilish, jamoada ishlash va muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalari shakllanishi tahlil qilingan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf darslarida “Aqliy hujum”, “Klaster”, “BBB”, “Rollli o‘yinlar” kabi metodlardan foydalanishning amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interfaol metodlar dars jarayonining qiziqarli va samarali tashkil etilishiga xizmat qiladi.