(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Innovatsion pedagogik texnologiyalar tushunchasi zamonaviy ta’lim jarayonini tashkil etishda yangi yondashuvlar, metodlar va vositalarni qo‘llash bilan bog‘liq bo‘lib, u ta’lim sifati va samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. “Innovatsiya” atamasi yangilik kiritish, yangicha fikrlash va mavjud tizimni takomillashtirishni anglatadi. Pedagogik jarayonda innovatsion texnologiyalar o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatini yangi asosda tashkil etishga, ta’lim jarayonining subyektlarini faollashtirishga yo‘naltiriladi.