(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada muhandislik grafikasi fanlarini o‘qitish jarayonida talabalarning fazoviy tasavvurini rivojlantirishning pedagogik, metodik va amaliy jihatlari yoritilgan. Chizma geometriya, proyeksion tasvirlar, aksonometrik qurilishlar hamda zamonaviy kompyuter grafikasi texnologiyalarining talaba tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, muhandislik grafikasi mashg‘ulotlarida ko‘rgazmali qurollar, 3D modellashtirish, interaktiv metodlar va ijodiy grafik topshiriqlardan foydalanishning samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, fazoviy tafakkurni rivojlantirish texnik ta’lim sifatini oshirishda muhim omillardan biri hisoblanadi.