(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada qo‘riqlash bo‘linmalarini jamoat tartibini saqlash xizmatiga jalb etishning nazariy-huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Unda jamoat tartibi va jamoat xavfsizligi tushunchalarining farqli jihatlari, qo‘riqlash bo‘linmalarining yordamchi subyekt sifatidagi o‘rni, ichki ishlar organlari bilan hamkorlikning huquqiy mazmuni hamda vakolatlarning chegaralanishi masalalari yoritilgan. Maqolada qo‘riqlash bo‘linmalarining vazifalari huquqbuzarliklarning oldini olish, obyekt va hududlarda nazoratni kuchaytirish, shubhali holatlar haqida vakolatli organlarga axborot yetkazish kabi yo‘nalishlar bilan bog‘liq ekani asoslab beriladi.