(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qo‘riqlash bo‘linmalarining jamoat tartibini saqlashdagi amaliy ishtiroki bilan bog‘liq muammolar tahlil qilinadi. Xususan, xizmatni tashkil etish, vakolatlar chegarasi, javobgarlik, axborot almashuvi, fuqarolar bilan muloqot hamda vakolatdan chiqib ketish xavfi ilmiy-amaliy nuqtayi nazardan yoritiladi. Maqolada qo‘riqlash xodimlarining huquqiy bilimini oshirish, aniq algoritmlar ishlab chiqish va ichki nazoratni kuchaytirish zarurligi asoslanadi.