(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jamoat xavfsizligini ta’minlashda qo‘riqlash faoliyatining huquqiy asoslari, ijtimoiy zarurati va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Unda qo‘riqlash xizmatining fuqarolar, obyektlar va mol-mulk xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni, huquqbuzarliklar profilaktikasidagi vazifalari hamda jamoat xavfsizligi tizimidagi yordamchi subyekt sifatidagi maqomi yoritiladi.