(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada “usuli jadid” maktablarining Turkistonda tarqalish jarayoni, ularning an’anaviy “usuli qadim” ta’lim tizimidan asosiy farqlari, ijtimoiy va madaniy hayotga ta’siri hamda mazkur maktablar faoliyatiga qarshi ko‘rsatilgan muqovamat masalalari tarixiy manbalar va tadqiqotlar asosida o‘rganiladi.