(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XX asrning 20-yillarida Turkistonda milliy ziyolilar tomonidan ma’naviy merosni asrash, tarixiy-adabiy qadriyatlarni targ‘ib qilish, milliy matbuotni rivojlantirish va ilmiy-madaniy muassasalar faoliyatini yo‘lga qo‘yish borasida amalga oshirilgan ishlar yoritiladi. Shuningdek, “Chig‘atoy gurungi”, milliy matbuot, kutubxonalar, muzeylar va ma’rifiy tashkilotlarning faoliyati hamda sovet mafkuraviy bosimining madaniy jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi.