(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tish anatomiyasining asosiy jihatlari — tuzilishi, tasnifi, rivojlanishi va klinik ahamiyati ilmiy-ommabop tarzda bayon etilgan. Tish — nafaqat ovqatni maydalovchi mexanik qurilma, balki inson salomatligi va estetik ko’rinishining ko’zgusi hamdir. Maqolada emal, dentin, pulpa va periodont to’qimalarining tuzilishi, shuningdek, tishlarning embriologik rivojlanishi batafsil yoritilgan. Tish kasalliklari va umumiy sog’liq o’rtasidagi bog’liqlik alohida ta’kidlangan. Maqola tibbiyot talabalari, stomatologlari va anatomiyaga qiziquvchi barcha kitobxonlar uchun mo’ljallangan.