(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek xalq maqollarida zoonim, ya’ni hayvon nomlari ishtirok etgan maqollarning lingvistik va semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Xalq og‘zaki ijodida hayvon obrazlari orqali inson xarakteri, jamiyatdagi munosabatlar, axloqiy qadriyatlar va hayotiy tajribalar ifodalanadi. Maqolada zoonim komponentli maqollarning shakllanishi, ma’nosi, uslubiy vazifasi hamda xalq tafakkuridagi o‘rni misollar asosida yoritilgan. Shuningdek, hayvon nomlari qatnashgan maqollarning tarbiyaviy va madaniy ahamiyati ochib berilgan.