(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o’rta asrlarning yirik turkiy va musulmon davlati hisoblanmish, Temuriylar saltanatining asoschisi, jahon tarixida juda katta nom qoldira olgan buyuk sarkarda,uzoqni ko’ruvchi kuchli siyosatchi, adolatparvar hukmdor, o’z davrining ilm-fan va madaniyat homiysi, nomi butun dunyoga mashhur sohibqiron Amir Temurning hayoti, hukmronlik davri, harbiy san’ati, markazlashgan davlat tuzishi hamda kuchli tafakkur ila davlatni idora etishi, turkiy davlatchilikning rivojiga qo’shgan hissasi haqida qimmatli ma’lumotlar keltirilgan.