(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining eng jadal rivojlanayotgan yo‘nalishlari — Sun’iy intellekt (AI) va Ma’lumotlar tahlili (Data Science) o‘rtasidagi konseptual bog‘liqlik tadqiq etiladi. Maqola doirasida ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash, tahlil qilish va ular asosida bashoratli modellarni yaratish jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, neyron tarmoqlari, mashinali o‘rganish algoritmlari va ushbu texnologiyalarning iqtisodiyot, tibbiyot hamda ijtimoiy hayotdagi amaliy ahamiyati tahlil qilingan.