(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt yordamida jismoniy faollikni nazorat qilish, sog‘lom ovqatlanishni rejalashtirish, uyqu rejimini kuzatish va stressni boshqarish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, aqlli qurilmalar va mobil ilovalar orqali inson salomatligini monitoring qilish va individual tavsiyalar berish jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijasida sun’iy intellekt sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda samarali vosita ekanligi aniqlangan. Kelajakda sun’iy intellekt texnologiyalari sog‘liqni saqlash va kundalik hayotda yanada keng qo‘llanilishi kutilmoqda.