(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Umumta’lim maktablarida pedagog xodimlarda kuzatiladigan kasbiy stress va emotsional so’nish muammolari tobora dolzarb bo’lib bormoqda. Ushbu metodik tavsiyada maktab psixologlarining bu holatlarni oldini olishdagi roli va ularning amalga oshiradigan profilaktik ishlari yoritilgan. Tavsiya, o’qituvchilarning kasbiy faoliyatida yuzaga kelishi mumkin bo’lgan stress omillarini aniqlash va ularga qarshi samarali strategiyalar ishlab chiqishga qaratilgan. Psixologlar uchun maxsus uslubiy yondashuvlar va intervensiyalar taklif etiladi, bu esa ularning maktab jamoasida salomatlikni saqlashdagi rolini mustahkamlashga yordam beradi. Shuningdek, ushbu qo’llanma, psixolog va pedagoglar o’rtasidagi hamkorlikni mustahkamlashning ahamiyati haqida ham fikr yuritadi. Nazariy ma’lumotlar va amaliy misollar bilan boyitilgan bu tavsiya, maktab muhitini yaxshilashga qaratilgan qadamlarni o’z ichiga oladi. Tavsiya, maktab psixologlarining professional kompetensiyalarini oshirish yo’llarini ham ko’rib chiqadi.