(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda kimyoviy o‘g‘itlarning qishloq xo‘jaligidagi ahamiyati hamda ularning ekologik muhitga ko‘rsatadigan salbiy va ijobiy ta’sirlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Mineral o‘g‘itlarning tuproq, suv resurslari, atmosfera va biologik xilma-xillikka ta’siri yoritilib, ekologik muammolarni kamaytirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, ekologik xavfsiz qishloq xo‘jaligini rivojlantirishda organik va bioo‘g‘itlarning o‘rni haqida fikr yuritilgan.