(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada maktab oʼquvchilarida gadjetlarga qaramlikning ijtimoiy-psixologik aspektlari koʼrib chiqilgan. Tadqiqotda referent guruh bosimi, ijtimoiy taqqoslash mexanizmi, tengdoshlar oʼrtasidagi virtual raqobat va guruh konformizmi kabi omillarning raqamli addiksiya shakllanishidagi oʼrʼni ochib berilgan. G. Tarde, L. Festinger va M. Sheriff nazariyalari asosida oʼquvchining ijtimoiy muhitga moslashuvi va raqamli qaramlik oʼrtasidagi bogʼliqlik tahlil qilingan. Maqolaning yakunida maktab muhitida ijtimoiy-psixologik profilaktika choralarini joriy etish boʼyicha amaliy tavsiyalar berilgan.