(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yoshlarning rivojlanish indekslari tushunchasi, uning mazmun-mohiyati hamda jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, yoshlarning ijtimoiy, iqtisodiy, siyosiy, ma’naviy va ta’lim sohalaridagi faolligini baholashda qo‘llaniladigan asosiy indikatorlar yoritib beriladi. Maqolada yoshlar rivojlanishining xalqaro indekslari, xususan, Birlashgan Millatlar Tashkiloti va boshqa xalqaro tashkilotlar tomonidan ishlab chiqilgan metodologiyalar asosida yoshlarning turmush sifati, bandligi, ta’lim darajasi, sog‘lig‘i va ijtimoiy faolligini aniqlash masalalari ko‘rib chiqiladi.