(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining jinoyat protsessidagi o‘rni hamda elektron dalillar bilan ishlashning zamonaviy mexanizmlari tahlil qilinadi. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida jinoyatchilikning yangi shakllari paydo bo‘lib, elektron dalillarning protsessual ahamiyati ortib bormoqda. Shu bilan birga, sun’iy intellekt tizimlari yordamida katta hajmdagi ma’lumotlarni tahlil qilish, raqamli izlarni aniqlash, kiberjinoyatlarni fosh etish va dalillarni qayta ishlash imkoniyatlari kengaymoqda. Maqolada elektron dalillarning huquqiy tabiati, ularni yig‘ish, saqlash, tekshirish va sudda baholash masalalari ilmiy jihatdan o‘rganilgan.