(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mustaqillik davri o‘zbek nasrida yuz bergan tub badiiy-estetik o‘zgarishlar va badiiy tafakkur yangilanishi tamoyillari tadqiq etilgan. Sotsialistik realizm qoliplaridan voz kechish, ijodiy erkinlik, milliy o‘zlikni anglash hamda an’anaviy realistik tasvirning yangi adabiy oqimlar bilan sintezi asarlar misolida tahlil qilingan. Tadqiqot davomida U.Hamdam, Xurshid Do‘stmuhammad va Nazar Eshonqul kabi yozuvchilar ijodidagi qahramon ruhiyati, milliy mentalitet va syujet qurilishidagi yangilanishlar yoritib berilgan.