(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XX asrning 70-yillari Xorazm viloyatining ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy muhiti, aholining turmush tarzi, ta’lim, sog’liqni saqlash hamda demografik jarayonlari tahlil qilinadi. Sovet davri ma’muriy-hududiy boshqaruvi va paxta monopoliya siyosatining aholi ijtimoiy hayotiga ta’siri yoritilgan.