(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ma’muriy jazoning huquqiy mohiyati, uning davlat boshqaruvi va huquqiy tartibotni ta’minlashdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ma’muriy jazo ma’muriy huquqbuzarlik sodir etgan shaxsga nisbatan qo‘llaniladigan huquqiy ta’sir chorasi sifatida ko‘rib chiqilib, uning jazolovchi, tarbiyaviy, ogohlantiruvchi va profilaktik xususiyatlari yoritiladi.