(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jamoat tartibi va xavfsizligini ta’minlashda fuqarolarning ishtiroki, uning ahamiyati hamda samarali mexanizmlari tahlil qilingan. Fuqarolarning huquqiy ong va madaniyatini oshirish, mahalla institutining o‘rni, jamoatchilik nazorati hamda huquqni muhofaza qiluvchi organlar bilan hamkorlik masalalari yoritilgan. Shuningdek, jamoat xavfsizligini ta’minlashda fuqarolarning faol ishtiroki jamiyatda tinchlik va barqarorlikni mustahkamlashning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.