(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda ijtimoiy-psixologik moslashuvchanlik xususiyatlarining nazariy va amaliy jihatlari tahlil etilgan. Shaxsning ijtimoiy muhitga moslashuvi, uning psixologik barqarorligi hamda ijtimoiy munosabatlar tizimidagi faolligi zamonaviy psixologiyaning dolzarb muammolaridan biri sifatida yoritiladi. Tadqiqot davomida klassik va zamonaviy psixologik yondashuvlar asosida moslashuvchanlikning psixologik mexanizmlari ochib berilgan. Shuningdek, ijtimoiy muhit, stress, identitet va kommunikativ jarayonlarning shaxs moslashuviga ta’siri ilmiy jihatdan asoslangan.