(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda zamonaviy ta’lim tizimida STEAM texnologiyalaridan foydalanishning nazariy-metodik asoslari hamda uning o‘quvchilarning bilish faolligi, mustaqil ta’lim olish kompetensiyasini va kreativ tafakkurini rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil etilgan. Shuningdek, STEAM yondashuvining fanlararo integratsiyani ta’minlashdagi o‘rni, o‘quv jarayonida innovatsion metodlardan samarali foydalanish mexanizmlari hamda amaliy faoliyat orqali o‘quvchilarning muammoli vaziyatlarga kreativ yondashuvini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada mazkur texnologiyani umumta’lim maktablarida qo‘llashning didaktik afzalliklari, ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi o‘rni ilmiy-pedagogik jihatdan yoritib berilgan.