(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston yoshlari orasida kasb-hunar tanlash jarayonini takomillashtirish, tashxis markazlarining faoliyati va ularning islohoti, shuningdek, zamonaviy kasblarning oylik daromadlari bo‘yicha tahlillar yoritilgan. Psixologlarning o’quvchilart kasb tanlashidagi o‘rni, yoshlar bilan olib borilayotgan psixodiagnostik va yo‘naltiruvchi ishlari, xalqaro tajribaga asoslangan metodik yondashuvlar orqali tahlil qilingan. Maqola davlat siyosatidagi ustuvor yo‘nalishlardan biri bo‘lgan bandlik va ta’lim integratsiyasiga e’tibor qaratadi.