(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
To‘qimachilik sanoatida kostyumbop matolar ishlab chiqarish texnologiyasi doimiy ravishda takomillashib bormoqda. Zamonaviy kostyumbop to‘qimalarga qo‘yiladigan asosiy talablar nafaqat estetik ko‘rinish va shaklni saqlash, balki gigiyenik hamda fizik-mexanik xususiyatlarning yuqori darajada bo‘lishini ham talab etadi. Ayniqsa, matoning havo o‘tkazuvchanligi inson organizmida issiqlik va namlik almashinuvi jarayonlarini me’yorlashtiruvchi muhim omillardan biri hisoblanadi. Shu sababli kostyumbop to‘qimalarning havo o‘tkazuvchanlik ko‘rsatkichlarini fizik-mexanik xususiyatlar bilan uzviy bog‘liq holda o‘rganish ilmiy va amaliy ahamiyat kasb etadi.